Online Teknoloji ve Haber Bloğu
Eski iPhone’dan iCloud’a Emanet Kalan Olgular Nasıl Silinir?

Eski iPhone’dan iCloud’a Emanet Kalan Olgular Nasıl Silinir?

Apple, her iPhone kullanıcısına 5GB’lık fiyatsız bir iCloud depolama meydanı sunuyor. Gelgelelim bu 5GB’lık yerin günümüz koşullarında pek de ehliyetli olmadığını söylesek yanılmış olmayız. Bu yüzden birçok insan, ek iCloud depolama ortamı için para ödüyor ve para ödediği bu yerin gereksiz fotoğraflarla ya da gayrı olgularla dolmasını istemiyor.

Apple, iPhone cihazlarda iCloud depolama sahası dolduğunda önümüze depolama ortamının dolduğuna dair daima olarak bir bildirim çıkarıyor. Öyleki bu bildirim, bir müddet sonra can sıkıcı bir hale gelebiliyor.

Bu metnimizde, iPhone cihazlarınızda artık gereksiz gördüğünüz dataları iCloud hesabınızdan nasıl silebileceğinizi anlatacağız. Dataların nasıl silindiğine geçmeden evvel ise iCloud’un ne olduğuna kısaca bir bakalım.

iCloud yedekleme nedir?

iCloud, cihazınız Wi-Fi'ye bağlı, açık, kilitli ve bir güç köküne bağlı olduğu sürece, iPhone yahut iPad'inizdeki tüm doneleri otomatik olarak yedekler. Bu sayede, doneleri yanlışlıkla sildiğinizde yahut mevcut datalarınızı yeni bir iPhone yahut iPad’e aktarmanız gerekirse, datalarınızı geri yüklemeyi kolaylaştırır.

iCloud yedeklemelerinizle, iPhone yahut iPad verilerinize internet erişimi olan her konumdan erişip geri yükleyebilirsiniz, bu sayede verilerinize her an ulaşabilirsiniz.

Apple'ın, kullanıcılarının her an datalarına ulaşmasını kolaylaştırmak için sunduğu iCloud yedekleme sisteminin ne olduğuna kısa bir bakış attıktan sonra, iPhone ve iPad cihazlarda bulunan iCloud yedeklemelerinin nasıl silindiğine geçebiliriz.

İPhone yahut iPad'inizde bulunan iCloud yedeklemeleri nasıl silinir?

1. iPhone yahut iPad'inizdeki Ayarlar pratiğini açın.

2. En üstte bulunan “Apple Kimliğim” kısmına dokunun.

3. “iCloud” kısmını açın.

4. “Saklama Sahasını Yönet” yazısına basın.

  • “Yedekler” kısmını açın.

5. Yedeklemesini silmek istediğiniz cihaza dokunun.

6. En Altta bulunan “Yedeklemeyi Sil” kısmına dokunun.

7. “Kapat ve Sil” ikazını onaylayın

8. Sonuç: iCloud yedekleriniz silindi.​

Bu süreçleri uyguladıktan sonra, iCloud yedeklerinize baktığınızda olguların silindiğini göreceksiniz. Artık, mütemadi olarak önünüze çıkan ve sinir bozucu olabilen “yetersiz iCloud depolama alanı” bildirimini görmeyeceksiniz.

Bir Cevap Yazın

Kategoriler

Reklam Alanı

Son Yorumlar

    Reklam Alanı

    ×
    %d blogcu bunu beğendi: