Online Teknoloji ve Haber Bloğu
FaceApp, Gereksiz Bölgeye Facebook Arkadaş Listesine Erişiyor

FaceApp, Gereksiz Bölgeye Facebook Arkadaş Listesine Erişiyor

FaceApp isimli bir pratik son periyotlarda güzelden düzgüne viral hale geldi. Çevre medya platformlarında bu pratiğin yüz yaşlandırma özelliği kullanılarak oluşturulmuş olan yüz binlerce fotoğraf paylaşıldı. 2017 yılından beri olmasına karşın özellikle son devirlerde tanınan olan bu pratik başkaca, akitleri ve kapalılık meseleleri nedeniyle de sıkça tartışıldı.

Yapay zeka destekli bu pratik, kullanıcıların yüzlerini yaşlandırmaya ya da gençleştirmeye yarıyor. Kullanıcılar birinci etapta rastgele bir sorun görmeden parti hedefli bu uygulamayı kullanıyorlar. Ama bir anda bu kadar tanınan olan bu tatbik, dijital güvenliğin sıkça tartışıldığı bu devirde kullanıcılardan istediği müsaadeler ve kullanıcı mukavelesi nedeniyle uzunca bir mühlet daha tartışılacağa benziyor.

Tüm bu tartışmalarla birlikte artık ise FaceApp pratiğinin gereksiz bir halde kullanıcıların Facebook arkadaş listesini izlediği ortaya çıktı. Kullanıcılar, pratiğe Facebook hesapları üzerinden bağlanmak istedikleri sırada gördükleri bu durum, yeni bir tartışmayı da başlattı. Hususla ilgili açıklamalarda bulunan FaceApp CEO'su Yaroslav Goncharov, bu olurun neden istendiğini açıkladı.

Pratiklerinde “Social Stylist” isminde bir özelliğin bulunduğunu söyleyen CEO, bu özellik nedeniyle kullanıcılardan bu müsaadenin istendiğini belirtti. Bu özelliğin ne olduğunu da izah eden Goncharov, Social Stylist ile kullanıcıların Facebook platformundaki arkadaşlarının paylaşımlarını oylayabildiklerini, onları uygulamaya davet edebildiklerini söyledi.

Bu hadisenin ortaya çıkmasıyla birlikte FaceApp pratiği bu müsaadesi istemeyi bıraktı. Gelgelelim müsaade vermiş olan kullanıcıların arkadaş listeleri, hala takip edilmeye devam ediyor.

Şayet sizlerde FaceApp tatbikine Facebook hesabınızla giriş yaptıysanız ve tatbikin Facebook hesabınızdan istemiş olduğu olurları verdiyseniz, bu olurları Facebook üzerinden yönetebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınıza bakacak olursak;

  • Birinci olarak Facebook pratiği ya da rastgele bir internet tarayıcısı üzerinden Facebook hesabına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Facebook oturumunu açtıktan sonra ayarlar bölmesine erişim sağlanması gerekiyor.
  • Ayarlar kısmında bir alt menü olarak “Uygulamalar ve İnternet Siteleri” kısmını göreceksiniz. Buraya tıklıyoruz.
  • Bu kısımda müsaade vermiş olduğunuz tüm tatbikleri ve internet sitelerini görebileceksiniz. 
  • FaceApp tatbikini bulduktan sonra üzerine tıklıyoruz. Bu süreçten sonra FaceApp'ın sizlerden hangi müsaadeleri almış olduğunu görebileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey “Arkadaş Listesi” kısmını kapatmak.

Bu tekniği kullanarak FaceApp pratiğinin arkadaş listenize erişimini kapatabilirsiniz. Üstelik bahsettiğimiz bu formül, sair tüm pratikleri da bünyesinde barındırmaktadır. Binaenaleyh şüphelendiğiniz bir pratik ya da müsaade vermek istemediğiniz öbür haberlerinizi, bu prosedürle birlikte kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Kategoriler

Reklam Alanı

Son Yorumlar

    Reklam Alanı

    ×
    %d blogcu bunu beğendi: